Keresés ebben a blogban

2012. február 22., szerda

Busójárás helyett

Bár az önkéntes élete nem csupán móka és kacagás, új embereket költöztetnek be a lakásodba kérdezés nélkül, három hét alatt sem sikerül megszerelni a bojlert, és nincs egy szabad pillanat sem, amikor kicsit egyedül lehetnél, azért kijut a jóból is. Bár megedződünk, az biztos. És nagyra is növünk a véget nem érő esőzésben. Így kihasználva minden tavaszra utaló, reménykeltő pillanatot, kiszökünk a lakásból.

Hohóó! Űzzük el a telet, jöjjön végre Tavasz-anyó!! Nonna, nonna!!! :)

A hétvégi karnevált mi sem dobhatta volna fel jobban, mint a ragyogó napsütés, ami végre úgy döntött, Palermóra is ráragyog! Lassan három hét eső után (és nem kevesebb mint három szél-törte esernyő után) végre ideje volt egy kis D-vitamint szívni. Végre kimozdulni a lakásból, elmenekülni kicsit Palermóból. Hát vonatra szálltunk, és kikötöttünk Termini Imerese-ben.

A kilencvenes évekbeli majális-hangulatot árasztó kirakodóvásár lassan, de biztosan gyűjtötte magába az embereket. Amilyen nyugodt, kandírozott-almát-szopogató, totyogva-sétáló-minden-árusnál-megálló sebességgel indultunk, úgy gyorsultak fel az események a négyórai felvonulás kezdetével.

Mivel mind kicsik-nagyok halálosan komolyan vették a jelmez szerepét, mi is maskara mögé bújtunk Marissal - gyönyörű pávatollas álarc került mindkettőnkre. Pár órára ismét gyermekek voltunk - sikítva szórtuk egymás hajába a konfettit, szerpentin spray-vel kergetőztünk-nevetgéltünk, miközben apa nyakában ülő, micimackónak öltözött apróságok vágtak kupán kevésbé apró felfújható bunkósbotjaikkal.

Amint a karneváli szekerek megindultak, a rendezők a kordon mögé tessékeltek mindenkit, és onnan csodálhattuk, ahogy elvonul előttünk a Szépség és a Szörnyeteg egész kíséretével, Mario a hercegnőjét kergetve, akit egy hatalmas szamár-óriás követett. De ezután jött csak a java! Dionüszosz osztogatta idei borát az egyik szekérről; Darióval versenyt futva kergettük a kocsit - harmadik alkalommal már régi ismerősként üdvözöltek minket.



Egészen este hétig mulattunk az ízek, színek, fények és zene bűvöletében. Az egész napos fergeteg után jó volt végre hazatérni és ágyba dőlni, és ezzel a hétvége már véget is ért...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése