Keresés ebben a blogban

2011. október 26., szerda

Mert Anna panaszkodik....

XD XD XD
Szóval, nehogy azt higgyétek, hogy hanyagolom a blogírást, de szabadidő, az itt dázünt exiszt :D

Cipruson 27 fok van, épp ülök a kis kávém mellett a nyári ruhácskámban...:) Ma van az utolsó nap, már keverem az angol-magyar-olasz szavakat, de a lényeg, hogy megértenek :) A program nagyon intenzív, olyanok vagyunk estére, mint az élőhalottak, mégsem akarjuk befejezni. Tegnap meglátogattuk a szomszéd éttermet/bárt/coffe shop-ot, ahol teletömtek minket mindennel - a fogyókúrát nem sikerült elkezdeni :) Hihetetlenek az emberek itt, rég volt részem ilyen vendégszeretetben... De kezdjük az elején.

Az érkezésünk kicsit kalandos volt. 19.47-es vonattal Bp - 23.35-kor indult a járatunk. Köszönhetően Okinak, a kényelem garantálva volt, a Malévos Aranykártya sok mindenre jó ;) VIP váróterem 'svédasztallal', business class helyek a gépen... mondjuk, hogy nem volt kényelmetlen.
Itteni idő szerint 3.20-kor landoltunk, ahol összefutottunk a litván résztvevőkkel. Az éjszakát a reptéren töltöttük, mivel a hotelszobánk még nem állt rendelkezésre, de legalább majdnem elfogyasztottuk az összes pálinkámat :D 9-kor végül leparkoltunk a 4*os szállásunkon Lefkosiában, majd visszamentünk Larnakába strandolni egy picit.

Estére kidőltünk, úgy hogy nem volt welcome-party, a maradék energiát másnapra tartogattuk. Végül összegyűlt a csapat, és Salvi is megjelent! 23 pretty nice emberke, lett, litván, román, szlovén, olasz, angol, ciprusi, na meg mi, a magyarok. Elkezdődött a DayCul tréning.

Írhatnék sok mindent, de a fejemben most annyi minden van, hogy inkább csak egy-két dolgot említek meg...

Első nap csapatépítéssel kezdtük, amit rengeteg vicces/aktív 'játék' követett. A Politistiko Ergastiri székhelyén töltöttük a napok nagy részét, sok-sok coffe break-kel (nagy sikert aratott a frappé) és rengeteg gondolatébresztő programmal. A topik amit körüljárunk mi más lenne: KULTÚRA. A csapat szuper, aktív, sosem jutunk egy téma végére, annyi a mondanivaló... de folytatjuk esténként, iszogatós-játékok és kártyázás közben (rettegjetek, ha hazaérek, játszunk, és asztal alá iszok mindenkit! :)).


A legjobb dolog a tréningen, hogy igazán bevonnak minket a helyi életbe, illetve a helyieket a programjainkba. Egy ún. Photovoice módszert használunk, felfedezzük a várost, az embereket, történeteket, majd prezentáljuk a csoport többi tagjának. Ahogy beszélgetésbe elegyedünk a helyi lakosokkal, nem tudjuk megállni, hogy ne döbbenjünk meg egy picit - a törökök által elfoglalt területet története hihetetlen a mi szemünkkel nézve, mintha egy réges-régi sztorit hallgatnánk, ami mégis most történt.
(Ha valakit érdekel, privátban megosztom az infókat.)

Mind a résztvevők, mind a trénerek ugyancsak sokat dobnak a tréning színvonalán. Nagy részük régóta 'űzi az ipart', igen jó terep ez nekem, ötleteket gyűjteni :) Kezd körvonalazódni a jövőm - elindulok a trénerek útján, úgy hiszem :) Salvi igen nagy segítség, csak úgy özönlenek a gondolatok:) Ezt akarom csinálni!!!!!

I miss my bicycle!!
Tegnap volt a kiborulós napom - bár valószínű a fáradtság közrejátszott, nem alszunk túl sokat:) Rájöttem, hogy innen már nincs út haza, irány tovább Palermo... Nagyon várom az EVS szolgálatot, de mégis nehéz lezárni az eddigi dolgokat. De jó ötlet volt ez a tréning előtte - úgy érzem, hogy már itt elkezdődött az új élet :) Meglepően kényelmes idegen környezetben élni/enni/aludni, új emberekkel, más nyelvet használva... Végre olaszul beszélni :) (Megjegyzés: pár pohár ciprusi bor után már majdnem perfekt vagyok :D)

Lassan jön a vacsora, aztán a búcsúbuli, majd éjfél körül indulunk a reptérre. Hosszú lesz a holnapi nap, hajnalban érkezem Ferihegyre, majd este tovább szállok... Úgy hogy zárom soraim, hamarosan skype-on is elérhető vagyok!!! :) /doradeak89/



Számítottak rám...

/Később jön még több kép is, de elfáradtam :D/






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése